Kollektivet slår atter benene væk under mig med sin politiske scenekunst, der er både nytænkende, sylespids og hamrende underholdende
— Anne Liisberg, Iscene
Kunstkollektivet Familien kommer fortrinligt i mål med sin ambitiøse klassetrilogi, men må vi ikke bede om en fjerde del?
— Asger Hedegaard Boye, Weekendavisen

kansas, er du død?

kunstkollektivet familien 2022



En forestilling om arbejderklassen



“Er arbejderklassen død? Hvad er jeg så? Et spøgelse? Måske er det derfor de har inddraget min pension og aflyst min efterløn. Måske tror de, at jeg ER død

Johnny Jensen, jord- og betonarbejder



Kunstkollektivet FAMILIEN har omdannet Teater FÅR302 til et museum for Kansas-bevægelsen, et fremtidigt arbejderoprør. Her møder du Vibse, der har arbejdet som SoSu-medarbejder i 40 år, hun har slidgigt og søger Arne-pension. Men det er ikke så lige til. Vibses søn Kanses er erklæret død. Vibse forsøger at finde hoved og hale i det hele. Reglerne. Savnet. Sandheden. Først kom hullerne i vejene, så begyndte arbejderne at forsvinde, så gik alting i stå og så kom oprøret. Hvad var Kansas rolle? Og hvorfor kommer han ikke hjem? Hun har jo lavet Koteletter i fad og kiksekage.

KANSAS, ER DU DØD? er tredje del af Kunstkollektivet FAMILIENs trilogi: “Er Danmark et klassesamfund?” Første del “En Landsby på Højkant” foregik i et nedrivningstruet højhus på Amager, mens “Første Parket” spillede i en villa i Charlottenlund. Denne gang rykker FAMILIEN ind på Teater FÅR302 i det gamle arbejderkvarter i Nyhavn.



Koncept: Kunstkollektivet FAMILIEN

Manuskriptforfattere: Rosa Sand & Gry Raaby

Iscenesætter: Lene Skytt

Skuespillere: Petrine Agger, Jela Natius Abildgaard

Stemmer: Mikkel Trier Rygård, Petrine Agger, Rosa Sand, Daniel Wedel

Dramaturg: Daniel Wedel

Scenograf: Allan Frausing

Kostumier: Camilla Lind

Lyddesigner: Simon Brinck

Video: Theis Mølstrøm Christensen

Lysdesigner: David Abad

Illustrator: Christine Reinwald

Foto: Søren Meisner